Roland Monnink
Vakcentrum Mens & Organisatie GGz Centraal
Mobiliteit is niet je core business. Maar als HR-professional, facilitair manager of directielid krijg je er wel mee te maken. Een mobiliteitsscan gaat je niet ver genoeg, want je wilt antwoorden op praktische vragen. Bijvoorbeeld over parkeerruimte, treinkaarten, laadpalen en fietsrekken. Wij geven je de antwoorden in een mobiliteitsadvies op maat.
Meer fietsen of juist inzetten op ov? In ons advies worden deze keuzen goed onderbouwd.
Denk aan dit soort vragen die we kunnen beantwoorden:
De basis voor het advies is de mobiliteitsscan. We willen namelijk de feiten op een rij hebben, voordat we advies geven. We onderscheiden de volgende stappen om te komen tot ons advies: de feiten op een rij (factheets), wat zegt de benchmark en concrete antwoorden op je vragen.
Soms wil je gewoon weten wat andere bedrijven doen. Ben je op het gebied van mobiliteitsregelingen en -vergoedingen nog een concurrerende werkgever? Loop je voorop of juist achter? Hebben andere werkgevers in jouw branche een leaseregeling of stappen ze over op poolauto’s? Krijgen medewerkers een reiskostenvergoeding? En zo ja, hoe hoog is die dan? Zijn er al werkgevers die hun medewerkers laten betalen om te kunnen parkeren?
We kunnen je helpen met onze benchmark mobiliteit. Dit is een database met geanonimiseerde gegevens van honderden bedrijven die 3PM in de loop van de jaren heeft geanalyseerd en geadviseerd.
“Ik had niet durven dromen dat we hier nu al zouden staan. Een half jaar geleden begonnen we dit traject met 3PM en nu hebben we een nieuw mobiliteitsbeleid in de steigers staan dat breed gedragen wordt binnen GGz Centraal. De gestructureerde aanpak die op de juiste momenten gebruik maakt van een projectgroep met vertegenwoordigers uit onze organisatie heeft daar zeker bij geholpen. De enquête onder medewerkers gaf body aan het nieuwe beleid. Verder was ik erg blij met de een-tweetjes die ik af en toe had met Els en Roel. Heel fijn dat die mogelijkheid om te sparren er was. Mijn tip is om de gedragskant van mobiliteit meer te laten terugkomen in de workshops met de projectgroep. Jullie kennen zoveel voorbeelden van wat wel en niet werkt, deel die!”
Vakcentrum Mens & Organisatie GGz Centraal
blog